Sådan får du et sundt soveværelse

Dette indhold er sponsoreret

Når et soveværelse skal være sundt, er det både indeklimaet, vi skal gå op i, og det er naturligvis også materialerne, vi stiller i vores soveværelse, som vi skal gå op i. Derfor er det en god idé at fylde soveværelset med en masse grønne planter, der kan forbedre indeklimaet samt at finde møbler, der er bæredygtige.

Mere end nogensinde før går vi op i bæredygtighed, og naturligvis skal vores gode tilgang til bæredygtighed også være til stede i vores private hjem. Vi ved, at vi hver især kan gøre en forskel for miljøet, både når vi er ude i offentligheden, men også når vi er hjemme hos os selv.

Det er eksempelvis blevet almindeligt at affaldssortere både på arbejdspladserne og i hjemmet, og det er blevet almindeligt at gå op i, hvor ens tøj, møbler og mad er produceret, og hvor meget CO₂, der er blevet udledt under produktionen. Her får du et par tips til, hvordan du kan gøre dit soveværelse sundt ved både at gøre det bæredygtigt og at sørge for et godt indeklima.

Find genbrugsmøbler eller møbler af genbrugsmaterialer

Hvis du vil have et soveværelse, hvor der er tænkt over, at møblerne skal være bæredygtige, kan du finde rigtig mange pæne og antikke møbler i en genbrugsforretning. Det er ikke kun bæredygtigt at gå i en genbrugsforretning, det er også blevet moderne at fylde hjemmet med møbler, der har et antikt look og en retro-stil.

I en ganske almindelig genbrugsforretning kan man eksempelvis finde flotte natborde, pæne retrolamper, dekorative kommoder og lignende. Man behøver dog ikke at gå i en genbrugsforretning for at få fat på bæredygtige møbler til soveværelset. Hvis man er handy og er god til gør-det-selv, kan man også lave sine egne møbler af træ, der oprindeligt har været brugt til noget andet.

Der findes også forskellige møbelforretninger, der laver møbler til både soveværelse, stue, terrassen osv. bestående af genbrugstræ. Man kan eksempelvis selv lave eller købe en sengeramme bestående af paller, eller man kan lave natborde ud af brugte kabeltromler. Dit hjem vil få et rustikt og moderne look, hvis du fylder hjemmet med møbler af genbrugstræ.

Kabeltromlen kan også bruges i køkkenet eller i stuen til enten et spisebord eller et sofabord, og pallerne kan bruges til enten skelettet til en sofa eller til en vinhylde. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Find gode planter til soveværelset

Det er vigtigt med et godt indeklima i soveværelset for at have et optimalt luft- og fugtighedsniveau. Derfor er det en god idé at invitere naturen indenfor i soveværelset. Der er dog bestemte planter, der især er gode at stille i soveværelset.

Tre gode forslag er Fredsliljer, Guldpalmer og Aloe Vera. De er alle tre rigtig gode til at rejse luften og dermed sørge for et optimalt luft- og fugtighedsniveau. Du kan derfor med fordel gøre dig soveværelse endnu mere grønt og gerne med disse tre typer af planter, således at indeklimaet og sundheden i dit soveværelset bliver forbedret så meget som muligt.