Garderobeskab med skydelåger

garderobeskab med skydelågerEr pladsen trang i hjemmet, og ønsker du at købe et nyt garderobeskab til soveværelset, er et garderobeskab med skydelåger en rigtig god mulighed med masser af plads til opbevaring. Denne form for garderobeskab optager nemlig ikke meget plads, og du kan derfor med fordel placere et garderobeskab med skydelåger i et lille soveværelse.

ilva logo

→ ILVA.dk har et stort udvalg af garderobeskabe med skydelåger

 

My home logo

→ Myhomemøbler.dk har et stort udvalg af billige garderobeskabe med skydelåger

Garderobeskabet har samtidig mange flere fordele, og du har valget mellem en lang række af forskellige spændende designs og størrelser, så du med garanti kan finde et garderobeskab, der passer til dine behov og ønsker. I denne guide får du et overblik over de mange fordele ved garderobeskabe med skydelåger, og hvorfor du dermed nemt kan overveje denne løsning til opbevaring af tøj i sove- eller børneværelset.

Klædeskab med skydelåger

Klædeskabe med skydelåger har som nævnt en række gode fordele – især når det kommer til udnyttelsen af pladsen i soveværelset. Har du et forholdsvis lille soveværelse, kan det nemlig ofte være en udfordring at placere et flot og stort garderobeskab i rummet. Klædeskabe med almindelige låger kræver en mængde plads, idet der skal være fint med plads til at åbne lågen ordentligt.

Dette er dog ofte et problem i mindre soveværelser, hvor sengen eller en kommode tit kommer til at stå i vejen, så det ikke er muligt at kigge ordentligt på tøjet inde i skabet. I denne forbindelse er det derfor en god idé at kigge nærmere på garderobeskabe med skydelåger, eftersom du her ikke skal være bekymret om at kunne åbne skabslågerne ud i rummet. Klædeskabe med skydelåger kræver samtidig ikke den store gulvplads i forhold til skabe med almindelige låger, da du med fordel kan placere diverse ting foran skabet uden at støde imod dem ved åbningen af lågerne.

Hermed har du ligeledes muligheden for at kreere plads til andre møbler i soveværelset såsom en fin kommode eller en pæn stol, som eksempelvis kan stå ved siden af garderobeskabet. Hvis du har lyst til at udnytte pladsen endnu mere, kan et indbygget garderobeskab være den perfekte løsning. På denne måde optager du ingen gulvplads, og løsningen er samtidig elegant og enkel i sit design.

garderobeskab med hylderGarderobeskabe med skydedøre

Endnu en fordel ved at vælge et skab med skydelåger er muligheden for at få et bredt overblik over skabets indhold. Grunden til dette finder du i skydelågernes bredde. Ved en sammenligning af garderobeskabe med almindelige låger og garderobeskabe med skydelåger, er det nemlig oftest skydelågerne, der er bredest. Dette er virkelig rart, når morgenoutfittet skal findes i en fart på en travl mandag morgen, eller når du ønsker at rydde op i de gamle T-shirts. Vær dog samtidig opmærksom på en potentiel ulempe ved skydelågerne, som drejer sig om muligheden for at se hele skabets indhold. Med et garderobeskab med almindelige låger har du mulighed for at se hele skabets indhold samtidigt, hvilket er en stor fordel, hvis du og partneren eller to søstre eksempelvis deler samme garderobeskab. Hermed kan I begge finde tøjet om morgenen på samme tid uden skænderier.

Fordele ved et garderobeskab med skydelåger

Det er ligeledes en fordel, hvis du ønsker at se alt dit tøj på en gang, eller hvis du har lyst til at have andet end tøj i det ene skab. Med garderobeskabet med skydelåger gælder det om at kigge på tøjet efter hinanden, idet du kun vil have mulighed for at kigge ind til en halvdel ad gangen. Dette problem kan dog nemt undgås, hvis I sørger for at gøre jer klar om morgenen efter hinanden.

Det skal dog samtidig understreges, at garderobeskabe med skydelåger er en fantastisk investering, hvis børneværelset er af en mindre størrelse, og du samtidig ønsker en masse plads til børnenes tøj og legesager. Derfor henvender garderobeskabe med skydelåger sig ligeledes især til studerende på kollegieværelser eller med små studieboliger. Her skal pladsen udnyttes, og et garderobeskab med skydelåger kan i høj grad opfylde dette ønske. En lang række af familier er endvidere lige så glade for at anvende skydelåger i stedet for almindelige låger, idet de på denne måde har plads til flere legesager eller et ekstra møbel i soveværelset.

Skabe med skydelågergarderobeskab med spejl

Størrelsen af det nye skab med skydelåger har endvidere en stor betydning. Der skal selvfølgelig være fint med plads til alt dit tøj og andre sager, hvis dette er ønsket. Er I to, der skal deles om skabet, er det samtidig ufattelig vigtigt, at dette huskes, så I ikke ender op med et lille skab, hvori blot den ene parts tøj kan være. Har dig og din partner bestemt at have garderobeskabet stående langs soveværelsets ene væg, kan I derfor med fordel kigge nærmere på et forholdsvis langt garderobeskab med to lange låger såsom dette fra Idémøbler, så I begge kan få den samme mængde plads. Har partneren dog på den anden side ikke nær så meget tøj som dig selv eller omvendt, gælder det om at udnytte den gode plads og placere diverse kasser eller kurve med ting og sager, som skal væk fra entréen eller stuen, i skabet.

Udover at finde en passende størrelse, skal du ligeledes huske på at udnytte enhver centimeter, når garderobeskabet med skydelåger skal designes og indrettes. Måske er budgettet stort nok til at have muligheden for selv at designe skabet for hermed at udnytte det pågældende rums muligheder. Vælg gerne en løsning som går fra gulv til loft, så du anvender hele væggens potentiale. I dette høje skab har du endvidere muligheden for at placere kufferter eller andre ting, som du ikke behøver at kigge på dagligt, oppe på skabets øverste hylder. Bor du i en herskabslejlighed eller i et nyere hus med højt til loftet, kan du derfor med fordel undersøge mulighederne for at designe dit eget garderobeskab med skydelåger.

Skabe med skydedøreskydelåger

Når du har besluttet dig for at anskaffe et klædeskab med skydedøre, og bestemt hvilken størrelse skabet skal have, kan du begynde at overveje skabets design. Her er det vigtigt, at du tænker på din egen, personlige stil. Holder du af den romantiske stil, som allerede findes i sengens og det dertilhørende sengetøjs stil samt den romantiske kommodes design, gælder det om at videreføre denne stil til klædeskabet. Vælg derfor gerne et klædeskab i træ eller med trædetaljer for at bringe et element af varme ind i rummet.

Det skal dog nævnes, at det er betydeligt lettere at finde et garderobeskab med skydelåger med et minimalistisk og nordisk design. Kig eksempelvis nærmere på dette fra Unoliving(vist på billedet). Skydelågerne emmer af en enkel stil med fokus på funktionalitet. Det helt simple designudtryk fremkommer ligeledes i stor grad grundet skabets manglende greb og håndtag. Derfor kan du i høj grad undersøge diverse garderobeskabe med skydelåger, hvis du holder af den minimalistiske stil og ønsker at inkorporere denne endnu mere i sove- eller gæsteværelset.

Forskellige prisklassergarderobeskab med skydedøre

Garderobeskabe med skydelåger fås samtidig i en lang række af forskellige prisklasser. Derfor skal du, når du har fundet det rette design, selvfølgelig tænke på budgettet. Prisen kommer naturligvis også an på størrelsen af dit nye garderobeskab, så overvej grundigt, om du har brug for et stort og langt klædeskab, hvis prisen virker skræmmende. Du kan dog tit være heldig med at finde diverse garderobeskabe med skydelåger på tilbud, og der findes samtidig et godt udvalg af forskellige garderobeskabe med skydedøre til en fast lav pris.

Derfor skal du bestemt ikke udelukke denne form for garderobeskabe grundet prisen, idet du nemt kan finde et garderobeskab til en fornuftig pris, som desuden tager hensyn til dine egne behov og ønsker. Husk dog at sætte god tid af til samlingen af skabene – især lavpris-skabene – da du tit får udleveret mange forskellige dele til skabet, som tager tid at få samlet til det endelige garderobeskab.

Klædeskab med skydedøreskydelåger med spejl

Indretningen af det nye skab med skydelåger skal endvidere ikke nedprioriteres, da dette ligeledes er en af fordelene ved garderobeskabe med skydelåger. Med disse skabe får du muligheden for en særdeles fleksibel indretning af opbevaringspladsen. Under researchen af det helt perfekte garderobeskab er det derfor vigtigt, at du tænker på dine specifikke behov og ønsker ved indretningen af det nye garderobeskab. I denne forbindelse findes der en lang række funktionelle løsninger, så du kan udnytte den gode plads i garderobeskabet.

Til mange garderobeskabe med skydelåger har du eksempelvis mulighed for at købe ekstra hylder ved siden af. Dette er ofte en god idé, da to hylder i toppen af skabet sjældent er nok til at skabe den rette sortering og adskillelse af tøjet og accessories såsom tasker og bælter. En anden mulighed er trådkurve, som kan køre på skinner inde i skabet. Denne løsning bliver mere og mere populær, og det er en ganske effektiv løsning, hvis du ønsker at få et særdeles godt overblik over dit tøj. I trådkurvene kan du blandt andet lægge undertøj, sokker, sportstøj eller andre tøjdele, så du hurtigt kan få tøjet på om morgenen og dermed undgå at bruge en halv time på at lede efter den manglende sportstrøje.

Garderobeskab med skuffergarderobeskab med skuffer

Skuffer er, ligesom trådkurve, en ganske populær løsning under indretningen af din garderobe. Skufferne kan indeholde de samme ting som trådkurvene, men kan samtidig skjule tøjet og skabe en mere enkel og overskuelig stil i skabet. Det er endvidere en god idé både at placere trådkurvene og skufferne i den nederste del af garderobeskabet, så du har let ved at komme til dem og ikke risikerer at stå på tæer for at finde frem til halstørklæderne om vinteren. Sørg desuden altid for at minde dig selv om dine egne ønsker og behov, så du kan glæde dig over dit nye skabs indretning og udnytte de gode løsninger angående indretningen af klædeskabet.

Skydedøre i garderobeskabet: Gør-det-selv

Er du en gør-det-selv-ekspert, som ønsker at give dig i kast med et garderobeskabsprojekt, kan dette ligeledes lade sig gøre, når byggeprojektet lyder på skydelåger til et garderobeskab. Det er samtidig en løsning til en fornuftig pris, da du kan udføre projektet uden det store besvær og kun for nogle få tusind kroner. Hermed er det oplagt at finde arbejdshandskerne frem, hvis du ønsker at bygge et skab, som passer perfekt til dine eller familiens behov og ønsker.

For at kreere et par skræddersyede skydelåger til garderobeskabet skal du, som det mest avancerede værktøj, bruge et hængselbor og en loddesnor. Når du skal finde materialet til dine skydelåger, kan du ligeledes kigge nærmere på spånplader. Klædeskabe fra møbelfabrikker er på den anden side oftest finerede, men dette er svært at anvende i et gør-det-selv-projekt, eftersom arbejdet kræver specielle maskiner. Du vil dog altid have muligheden for at male dine egne plader, så børneværelset kan peppes op med en frisk farve. Hvis du ikke har lyst til et malerprojekt oveni, men i stede  ønsker at sætte en omgang flot tapet på pladerne, kan dette ligeledes sagtens lade sig gøre.

Det indbyggede garderobeskab kan endvidere stables på benene på egen hånd. Det er eksempelvis muligt at få skåret materialerne til skabet i et byggemarked for herefter at følge en trin-for-trin-guide, som du kan finde flere steder inde på nettet. Projektet vil ikke tage en evighed, men nærmere en weekend, og kommer ikke til at koste mere end omkring 3.000 kroner. På denne måde kan du lave et skab, som slet ikke fylder i rummet, og som du med garanti vil værdsætte i hverdagen.

Garderobeskab gulv til lofthjørnegarderobeskab

Overvej desuden i samme forbindelse, om garderobeskabet skal gå fra gulv til loft, så du udnytter det pågældende rums potentiale og de mange pladsmuligheder, som skabet kan byde på. For at fuldende det nye indbyggede og hjemmelavede garderobeskab med skydelåger kan du ligeledes overveje at finde på diverse gør-det-selv-indretningsløsninger. Du kan få eksempel give dig i kast med at fremstille dine egne, flotte træskuffer til nederst i skabet eller lave en række flotte, tynde hylder, som ikke fylder nær så meget som købte hylder, men som samtidig kan bære og have plads til store mængder tøj.