Garderobeskab med spejl

garderobeskab med spejlGarderobeskabe er en fremragende løsning, når dit tøj skal gemmes væk på en struktureret måde. Der findes oceaner af forskellige garderobeskabe hver med deres eget fokus på indretning og design.

→ ILVA.dk har flere flotte garderobeskabe med spejle

→ Myhomemøbler.dk har flere flotte garderobeskabe med spejle

→ Boboonline har flere flotte garderobeskabe med spejle

Garderobeskabe med spejle er desuden supergode at stille ind i soveværelset, hvis du ikke på nuværende tidspunkt har et spejl på væggen. Ved at vælge et garderobeskab med spejl til en af skabslågerne – eller begge – behøver du ligeledes ikke at lave plads på væggen til et spejl, og du kan derfor bruge hele væggen til et stort og flot garderobeskab. I det følgende præsenteres garderobeskabets mange fordele, herunder fordelene ved garderobeskabe med spejle. Derudover vil du få masser af inspiration til dit nye garderobeskab samt flotte bud på funktionelle garderobeskabe med spejle.

Klædeskab med spejl

Klædeskabe har i mange årtier været en populær løsning vedrørende opbevaring af tøj. Selvom der som nævnt findes mange forskellige garderobeskabe, findes der som regel godt med plads i ethvert skab. En lang række af garderobeskabe kommer med en bøjlestang, så du kan hænge fine bluser og bukser op inde i skabet, og så du kan få et rigtig godt overblik over dine tøjdele.

Derudover har garderobeskabe ofte et antal hylder. På hylderne er der rig mulighed for at lægge blandt andet bukser, strikbluser til vinteren, undertøj og sokker. Hermed kan du sortere dit tøj, så du præcis ved, hvor din nye flotte bluse er placeret i skabet. Muligheden for at sortere og organisere tøjet inde i klædeskabet er ligeledes en af de største fordele ved garderobeskabene.

Godt alternativ til et tøjstativgarderobeskab med hylder

Har du i øjeblikket blot et tøjstativ stående, hvor tøjet lige akkurat kan hænge, kan du derfor sagtens overveje at kigge nærmere på et garderobeskab. Dette gælder ligeledes, hvis du ønsker at gemme dit tøj væk i et skab for på denne måde at skabe en mere overskuelig og enkel stil i soveværelset. Soveværelset er netop et af de rum i boligen, som gerne skal emme af en rolig, simpel og behagelig stil, og dette skabes ikke ved hjælp af åbne garderober.

I modsætning til et åbent garderobeskabsarrangement, kan du ved et lukket garderobeskab kreere en ryddelig og behagelig atmosfære i soveværelset, idet du ikke behøver at kigge på alle dine tøjdele, imens du befinder dig i værelset.

Værd at overveje

Inden du går på udkig efter dit nye tøjskab med spejl, er der dog en række ting, som du skal overveje. Det første punkt på huskelisten skal bestemt vedrøre udformningen og størrelsen af garderobeskabet, og i denne forbindelse kan du vælge imellem to løsninger: et garderobeskab med almindelige låger eller et garderobeskab med skydelåger. Det førstnævnte garderobeskab er en rigtig god mulighed, hvis du har fint med plads i sove-, gæste- eller børneværelset. Med et garderobeskab med almindelige låger har du muligheden for at få et godt overblik over dit tøj, og du vil kunne åbne begge låger op på samme tid for dermed at kunne se hele dit udvalg af tøj.

Dette er ligeledes en fordel, hvis klædeskabet skal deles af eksempelvis to søskende, som gerne skal i tøjet om morgenen på samme tidspunkt. Er pladsen trang i børneværelset, og er der kun tale om en enkelt person, som skal have sit tøj i garderobeskabet, kan du endvidere nemt få fat på et smalt klædeskab med en enkelt låge.

Garderobeskab med skydelåger

Ønsker du på den anden side en stor garderobe med masser af plads til dit tøj, men har du samtidig et forholdsvist lille soveværelse, er et garderobeskab med skydelåger en fantastisk investering. Med denne form for klædeskab skal du nemlig ikke tænke på at have plads til at kunne åbne låger ud i rummet. Er du bekymret for ikke at få det samme gode overblik over dit tøj som med garderobeskabet med almindelige låger, bliver du desuden positivt overrasket over et klædeskab med skydedøre, eftersom dette tit giver et bedre overblik. Dette skyldes garderobeskabets brede låger, som ofte er bredere end almindelige låger. Hermed vil du hurtigt kunne få et passende overblik over dit tøj på en travl mandag morgen.

Ulempen ved et garderobeskab med skydelåger er dog samtidig den manglende mulighed for at se hele skabets indhold. Du vil nemlig ikke have mulighed for at køre begge låger hen ad skinnerne på samme tid, hvilket kan skabe frustrationer, hvis du deler skabet sammen med en anden. På den anden side vil skabelsen af ny plads ved hjælp af garderobeskabet med skydelåger være en betydelig fordel, og derfor henvender skabet sig både til studerende i små kollegieværelser eller studieboliger, men også til familier, hvor der skal være plads til andre møbler og gode opbevaringsløsninger i det lille hjem.

Husk endvidere at overveje det nye klædeskabs højde. Mange boliger har højt til loftet, og dermed er der rig mulighed for at udnytte højden og slippe for spildplads, som blot samler støv til sig. Vælg gerne et skab som går fra gulv til loft, og anvend skabets øverste hylder til opbevaring af eksempelvis kufferter og andre ting, som du ikke hiver frem så ofte.

Designet spiller en stor rollespejl i skydelåge

Endnu et punkt på listen over overvejelser angående det nye garderobeskab er klædeskabets stilart. Dette punkt er dermed en del sjovere end de praktiske tanker omkring skabets størrelse, og du vil i denne forbindelse have muligheden for at finde en lang række af forskellige stilarter. Hermed er det vigtigt, at du tænker på den nuværende stil i soveværelset. Emmer rummet af en moderne og minimalistisk stil, kan du for eksempel med fordel kigge nærmere på garderobeskabe med skydelåger.

Disse skabe har nemlig et ganske enkelt og funktionalistisk design takket være skabets manglende greb og håndtag. Ønsker du på den anden side et mere romantisk look i soveværelset, kan dette ønske sagtens opfyldes, så du kan gennemføre stilen i rummet. Se for eksempel dette garderobeskab eller dette, begge fra Unoliving. Der findes endvidere garderobeskabe i fine retro-stilarter. Hermed kan den søde kommode eller skænk fra bedsteforældrene komme i selskab med et garderobeskab i samme stil.

Spejldør i klædeskabet

Klædeskabe med almindelige låger kommer desuden tit med et spejl på den ene låge. Dette er en stor fordel, hvis du ikke har plads til et spejl på væggen i sove- eller børneværelset, eller hvis du blot ønsker den meget minimalistiske stil i rummet. Ved at have et spejl på skabslågen har du altid muligheden for at se dig selv i hel figur for hermed at se, hvordan tøjet sidder, og om håret skal sættes op. Derudover er det praktisk at have et spejl siddende på et garderobeskab med almindelige låger, idet du har mulighed for at rykke med spejlet.

Dette er eksempelvis dejligt, hvis du ønsker at få det helt rette lys ind på spejlet, så du også har mulighed for at lægge makeuppen foran spejlet. Et spejl til skabslågen vil ligeledes give en fornemmelse af ekstra lys samt ekstra plads i det lille soveværelse. Du har samtidig mulighed for at finde et smalt garderobeskab med en enkel låge med et spejl til det mindre rum.

Se blandt andet dette fra Unoliving, som skaber en lys og behagelig stemning i soveværelset, og som ikke optager meget plads grundet dets smalle størrelse. Er dit soveværelse på den anden side et stort et af slagsen, men ønsker du stadigvæk at kreere den dejlige fornemmelse af et endnu større rum med masser af lys, kan du kigge nærmere på dette lange garderobeskab med almindelige skabsdøre fra Idémøbler.

Skydedøre med spejl

Har du besluttet dig for at anskaffe et klædeskab med skydedøre, er muligheden for at finde skabslåger med spejle rigtig gode. I denne forbindelse kan du enten finde garderobeskabe med et spejl på den ene skydelåge, eller med spejle på begge skydelåger. Fordelen med spejle på garderobeskabe med skydedøre er, ligesom ved spejle på almindelige låger, at der skabes ekstra lys i værelset samt en følelse af ekstra kvadratmeter.

Dette gælder især, hvis du investerer i et langt garderobeskab med spejle på alle skydelåger. Spejlet eller spejlene til skabslågerne giver dig mulighed for at tjekke, hvordan tøjet fra det nye garderobeskab sidder, og du slipper for at hænge et spejl op ude i entréen, da du nemt kan se hele din figur i det aflange spejl på skabet. Følelsen af ekstra lys og ekstra plads er ligeledes en betydelig fordel, hvis skabet er placeret i et ganske lille soveværelse. Hermed vil du hurtigt værdsætte beslutningen om at have anskaffet spejle til skabslågerne, og du vil nyde at bruge det naturlige dagslys til at gøre dig klar foran spejlet om morgenen.

Decoslideskydedøre med spejl

Ønsker du skydedøre med spejle, kan du desuden blandt andet kigge nærmere på Decoslides udvalg af skydedøre med spejle. Hos Decoslide kan du ligeledes selv vælge, om hele din skydelågeopstilling skal være med spejl, eller om du vil kombinere spejl-skydelågerne med Decoslides andre skydelåger.

Du har endvidere muligheden for selv at bygge garderobeskabet med spejle til skabslågerne eller designe dit eget skab i samarbejde med et firma, som producerer garderobeskabe. Den første løsning kræver en stor mængde tid – især hvis du ikke er vant til betydelige gør-det-selv-projekter. Dog indebærer denne løsning, at du helt selv kan bestemme hvilke materialer, skabet skal bestå af, samt hvor spejlet skal sidde, og hvor stort det skal være. Spejlets placering og størrelse kan dog ligeledes bestemmes i samarbejde med forskellige firmaer, som fremstiller garderobeskabe.

Hermed kan du få hjælp til processen, men selv bestemme skabets materialer og slippe for at stå med arbejdshandskerne i sidste ende. Ønsker du samtidig for alvor at skabe ekstra plads i de små rum i boligen, kan du overveje at få et indbygget garderobeskab med spejle. På denne måde slipper du helt for at have et møbel stående i selve rummet, og du vil derfor få ekstra gulvplads til pyntegenstande eller til andre møbler. Denne løsning kræver dog et større budget, og du skal dermed huske at overveje dine specifikke behov og ønsker, så du ikke kommer til at fortryde beslutningen, efter skabet er indsat i værelset.

Indretning af garderobeskabet

Når det endelige garderobeskab med de flotte spejle står i sove-, børne- eller gæsteværelset, kan du begynde at tænke på mulighederne for indretningen af garderobeskabet. Dette punkt betyder meget, hvis du ønsker at gøre det let for dig at finde frem til dit eget eller børnenes tøj på travle hverdagsmorgener. I denne forbindelse findes der forskellige funktionelle løsninger, så du hurtigt kan finde frem til dagens outfit for herefter at ordne håret foran det nye spejl på skabslågerne. En mulighed er eksempelvis at fremskaffe et par skuffer eller trådkurve, som du kan indsætte nederst i skabet. I skufferne og trådkurvene kan du opbevare mindre beklædningsdele såsom undertøj, sokker, strømpebukser og forskellige accessories. Disse dele er betydeligt rarere at have liggende i skuffer eller trådkurve, som du kan trække ud.

På denne måde undgår du at skulle lede i en halv time efter et par strømpebukser til fødselsdagsfesten, og du vil hurtigt kunne skabe et fornuftigt overblik over alt dit tøj. Hele pointen med et garderobeskab er nemlig som nævnt at danne rammerne for den perfekte sortering af alt dit flotte tøj. De funktionelle opbevaringsløsninger inde i skabet lader dig strukturere indholdet, så du ender med at have det helt perfekte overblik over alt tøjet.

Hylder og kasser

En anden opbevaringsmulighed inde i selve skabet er desuden ekstra hylder og kasser. For det første vil et par tilkøbte hylder gøre det muligt for dig at adskille forskellige beklædningsdele fra hinanden. Måske ønsker du at have busker på én hylde, T-shirts på en anden, imens toppe gerne skal lægges på en tredje hylde. Sørg derfor for at undersøge, om du kan købe en række ekstra hylder til det nye tøjskab med spejl.

Kasser er ligeledes en god mulighed, hvis du ønsker at gemme halstørklæder og vanter væk om sommeren, eller hvis andre ting, såsom bøger eller legesager til børnene, ikke kan få en plads i hjemmets andre opbevaringsmøbler. Anskaf en række kasser og sæt en label på hver enkel kasse, så du kan bevare det gode overblik i skabet. Placer endvidere med fordel kasserne på de øverste hylder i skabet, hvis tingene blot skal bruges en gang imellem.