Det er blevet cool at lave sine ting selv

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Generation efter generation har været optaget af, hvad man fylder i sit klædeskab. For mange er det nemlig vigtigt, at tøjet på bøjlerne i skabet er både moderigtigt, klædeligt, personligt og cool, og det har i mange år betydet, at man har været særligt optaget af, hvor man shoppede, og hvilke styles man fik med hjem.

Det gør sig selvfølgelig stadig gældende, men i de senere år er der også kommet en tendens til, at man i højere grad selv laver det tøj, som man fylder i skabene. Det er særligt de unge, som er vilde med det hjemmelavede tøj, og deres interesse kan ses som resultat af flere forskellige faktorer. 

Mange unge er for eksempel interesserede i at skære ned på deres tøjforbrug til fordel for klimaet, og så er det ønsket om en unik, anderledes og personlig stil, der har resulteret i, at håndarbejde og de hjemmelavede styles atter er på mode. 

Uld er in 

Det er især de naturlige materialer som uld, der er på mode i disse år, og mange går efter produkter af god kvalitet, når de handler ind til deres hjemmeprojekter. Flere og flere unge lærer at strikke, hækle og sy selv, mens mange spørger forældre og særligt bedsteforældre til råds. 

Det er især de hjemmestrikkede trøjer og sweatre, der er moderne lige nu, og derfor er salget af uldgarn også steget meget markant både online og i de fysiske butikker. Uld har den gevinst, at det er varmeregulerende, og derfor kan en uldtrøje både hjælpe dig til at holde varmen, men også hjælpe dig af med varme, hvis du har det for varmt. Det er især derfor, at uldgarn er meget populært til de helt små børn. 

Pandemien har også gjort håndarbejde cool

Under pandemien har man set en klar vækst i antallet af danskere, der sætter sig ned og fordyber sig i håndarbejde, strikke- og hækleprojekter. Pandemien har nemlig givet tid og plads til fordybelse i mange menneskers liv, og for mange har håndarbejde været en af de aktiviteter, som man har kunnet bruge til at udfylde noget af den tid, man det seneste år har skulle bruge i hjemmet.

Også her markerer de unge sig, fordi på det sociale medie Instagram ser man nemlig, at de unge har fået øjnene op for både strikning og hækling. Det har resulteret i, at strikkeopskrifter og mønstre er blevet meget populære. Blandt andet kaster mange unge sig over den populære Alone Together Sweater, men også andre projekter. Fordelen ved projekterne er, at man selv bestemmer farvevalg og detaljer.