Sådan indretter du din tøjbutik

Dette indhold er sponsoreret og lavet i samarbejde med den/de samarbejdspartnere der links til.

Har du investeret i en tøjbutik, men er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at indrette den? Så skal du læse med her. Vi kommer nemlig ind på, hvad du skal overveje, når du har købt en tøjbutik, og hvordan du indretter den på den bedst mulige måde.

Få de helt rigtige garderobeskabe og inventar

Først og fremmest skal du finde det, der skal skabe butikken og opbevare tøjet. Du skal finde inventar til tøj butik, herunder garderobeskabe, bøjlestænger, bord, som kan fungere som disk, kasse og meget andet. Her er en af de vigtigste ting flere store og små gulvstativer, hvorpå tøjet kan hænge. Så bliver det let for kunderne at finde det tøj, de leder efter. Det kan også være en god idé at kigge på hylder og skabe, hvor tøjet kan ligge pænt, når der ikke er plads til, at det hele hænger fremme.

Det kan også være en god idé at tænke i flere niveauer, så du eksempelvis får et samlet stativ, hvor det både er muligt at hænge tøj på, og hylder, hvor du kan have tøj fremme. Det kan også være smart at finde stativer, som er specifikt lavet til eksempelvis tasker og sko.

Sidst, men ikke mindst, skal du også tænke på de små detaljer, som skal få det hele til at hænge sammen. Du skal for eksempel have væginventar og skinner, så du kan hænge flere hylder op ved siden af hinanden.

Overvej tøjet og stilen

Før du kan indrette butikken, er det vigtigt at tænke på, hvordan stilen skal være, og hvilken stil der passer til det tøj, som du skal sælge. Hvis tøjstilen er elegant og luksuriøs, skal indretningen rette sig derefter. Det kan være, at du skal tænke i rene linjer og lyse farver på væggene. Hvis du til gengæld sælger militærbukser og udendørstøj, så skal du måske overveje en helt anden retning. Så kan det være, at du skal tænke naturen ind i indretningen med mørke farver og naturlige materialer som eksempelvis træ. Du skal hele tiden tænke på den røde tråd, så kunden tydeligt kan se, hvad det er for noget tøj, du sælger. Hvis du skaber sammenhæng mellem tøjet og indretningen, gør du det nemt for kunden at vide, om det er det rette sted for ham eller hende. Det giver også et bedre overblik og sammenhæng i hele butikken. Det er derfor vigtigt at tænke alt dette igennem, inden du indretter butikken.