Indret et praktisk børneværelse

Dette indhold er sponsoreret og lavet i samarbejde med den/de samarbejdspartnere der links til.

Vil du gerne indrette børneværelset, så du får mere ud af kvadratmeterne og samtidig skaber et rum fuld af leg? Så skal du læse med her, hvor vi kommer med tre eksempler på ting, som du kan indrette med for at gøre børneværelset mere praktisk.

Find praktiske garderobeskabe

En af de helt store udfordringer ved børneværelset er ofte, at der roder meget. Derfor kan det være en god idé at anskaffe sig et stort garderobeskab, der kan mere end blot opbevare tøj. Det gælder selvfølgelig om at have et skab, der kan rumme tøjet på en praktisk måde, men det kan også være en fordel at bruge skabet som legetøjsopbevaring og meget andet.

På den måde kan legetøjet være gemt væk i skuffer, når det ikke bliver brugt. Så er det også nemt at finde frem igen, hvis der er orden i det.

Miks praktik og leg

Der skal selvfølgelig også være leg på et børneværelse. Men det kan være en god idé at kombinere leg og praktik med hinanden. Det kan du gøre med mange forskellige ting. Du kan blandt andet få søde knager til børn, der er formet som små dyr – elefanter, zebraer og flodheste. Så kan du hænge gymnastikposen op på noget, der også pynter og skaber liv i rummet.

Det samme kan du gøre med eksempelvis kasser og bokse til opbevaring. De kan være farverige og bløde, så de både kan bruges til praktisk opbevaring og som små stole, som børnene kan sidde på. Det gælder om at dekorere de praktiske ting, så de også får en sjov dimension.

Investér i en høj seng

Hvis du vil udnytte kvadratmeterne mere, er det smart at investere i en høj seng, hvor der eksempelvis er plads til skrivebord eller hyggehjørne nedenunder. Så har dit barn mere plads til at lege eller lave lektier, og du får udnyttet kvadratmeterne meget bedre. Desuden kan det være rigtig sjovt for et barn at sove helt oppe under loftet. Det kan være rigtig hyggeligt. Med pladsen under den høje seng kan du indrette et lille skrivebord med lampe og siddeplads, så kan lektierne nemmere laves. Du kan også have en madras og skabe et hyggerum med puder og lys langs væggen. For at skabe den helt rette stemning kan man også hænge et gardin op fra den høje seng og ned og på den måde skabe en form for hule, hvor børnene kan lege og læse i bøger. Det er igen en god kombination af leg og praktik.