Alt hvad du behøver at vide om krypto valuta

Alt hvad du behøver at vide om krypto valuta

Hvis man er vild med bitcoins, hænger de formegentlig ikke i garderobeskabet. Bitcoins er nemlig en digital valuta, som ikke findes i fysisk form. Det bliver også ofte kaldt for digitalt guld. Det er der mange gode grunde til. Mange mener, at bitcoins og det digitale guld er fremtiden. Men er det nu også helt sikkert?

Læs mere her for at blive klogere på, hvad bitcoins er for en størrelse. Mange fans af bitcoins forudser, at de i fremtiden kommer til at være den eneste betalingsvaluta i hele verden. Ifølge dem vil valutaen derfor være grænseløs og uafhængig af gamle instanser. Det er dog kun drømme. Der er ingen garanti for, at bitcoinen kan vinde så meget indpas.

Hvorfor er bitcoin så populær?

Men hvorfor er denne virtuelle række tal i en database så attraktiv overfor investorer? Nogle eksperter mener, at de helt store bitcoin-fans som samler på bitcoins, ser på dem som var det kunst. Det er noget, som er bemærkelsesværdigt at samle på. Nogle mener, at det er på grund af den store hype omkring kryptovaluta.

Der er gået trend i at eje en bitcoin. Det er et udtryk for nutidens store dilemma, FOMO. Det består i bund og grund af, at man er bange for at gå glip noget. Det kan være en frygt for at gå glip af en fest til at ikke være en del af bitcoins-verden. På denne måde vil bitcoins måske aldrig rigtigt have nogen reel værdi. Det handler bare om, hvad købere er villige til at betale.

Vigtigheden af blockchain

Kryptovaluta florer rundt udenom regering og banker. Men vigtigheden for kontrol er stadig nødvendig, når penge er på tale. Derfor bliver der benyttet en teknologi, som kaldes for blockchain. Dette er en speciel database. Denne kan samle informationer og opbevare dem. Der kommer data ind i en lille kasse i systemet.

Når denne boks er fyldt, bliver den kædet sammen med de andre bokse. På den måde er der ét stort netværk. Bitcoin har brug for denne database. På den måde kan alle transaktioner blive gemt. På den måde kan der aldrig blive lavet ændringer i nogen af transaktionerne. Det er også en måde hvorpå brugere af bitcoins kan godkende eller afvise handler.

Invester aldrig mere end du har råd til

Det første gyldne råd, når man har besluttet sig for at investere i kryptovaluta er, at man aldrig investerer flere penge, end man har råd til at miste. På den måde har man altid et sikkerhedsnet. Man bør også altid sætte sig meget godt og grundigt ind ved risiciene ved at investere penge i noget. Nogle gange stiger kursen, andre gange falder den.

Dette kan være afgørende for ens udbytte eller gevinst. I stedet for at geninvestere alle penge, man tjener, kan en ide være at lægge omkring 30-50% af det tjente til side. Hvis man skulle risikere at tabe rigtig meget, vil man altid have en lille opsparing som sikkerhed. I forhold til både økonomi og investering er det vigtigt at kunne tænke ud i fremtiden.